Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Een vakantie naar Curacao boeken

Ben je toe aan vakantie en is er gekozen voor het heerlijke Curacao? Groot gelijk heb je en de volgende stap is om de vakantie te gaan boeken. Er zijn verschillende websites en keuzes, als je hier het overzicht van kwijt raakt vinden we niet heel gek. Daarom helpen we graag om alles op een rijtje te zetten om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken. Hierbij staan de wensen centraal bij wat jullie van Curacao verwachten en hoe de vakantie ingedeeld zal worden.

Pakketreis of los vliegticket en hotel?

Dit zal direct de eerste keuze zijn die gemaakt zal worden. Kies je liever voor het gemak en ga je voor een pakketreis? Of toch liever voor de flexibelere samenstelling en word de vlucht en het hotel/appartement/huisje apart geboekt. Vaak gaat het om een persoonlijke voorkeur, natuurlijk kunnen beide opties altijd naast elkaar gehouden worden.

Verschil in kosten

Voor de kosten is het niet nodig om een los vliegticket en hotel te boeken. Vaak zijn pakketreizen zelfs nog voordeliger. Voornamelijk het ticket is al een grote kostenpost die bij een los vliegticket vrij vaak een stuk hoger ligt. Soms is het zelfs zo dat een pakketreis goedkoper kan zijn dat als je enkel een los vliegticket koop. Op zo een moment is het natuurlijk sowieso verstandig om voor een pakketreis naar Curacao te kiezen.

Kies voor gemak

Kies je voor gemak, dan is een pakketreis sowieso de beste optie. In 1 boeking zit alles inbegrepen en alles sluit precies op elkaar aan. Ook bij aankomst op het vliegveld van Curacao is het vervoer geregeld en hoef je hier verder niet achteraan. Laat de vakantie maar beginnen!

Waar de vakantie boeken

Een vakantie naar Curacao kan heel gemakkelijk via het internet geboekt worden. Dit is dan ook vaak de goedkoopste oplossing. Bekend is dat er ook via reisbureau’s geboekt kan worden enkel moeten deze bureau’s ook bestaan en zijn ze daarom net wat duurder. Er zijn 2 vliegtuigmaatschappijen die naar Curacao vliegen. Dit zijn Tui en KLM, wat hebben ze te bieden?

Tui

Met de Dreamliner brengt Tui dagelijks toeristen van en naar Curacao. Op de website is een ruime keuze tussen pakketreizen. Deze zijn zeer scherp geprijsd, zeker wanneer men kijkt naar een los vliegticket. Deze zijn namelijk ook via de site te boeken.

De meerprijs die je betaald voor een pakketreis is vaak minimaal, voor die prijs is het vaak onmogelijk om een hotel ernaast te vinden. Door de ruime keuze van pakketreizen, vaak rond de 45 hotels/appartementen, zit er voor iedereen wel iets naar wens tussen.

Met de TUI dreamliner naar Curacao vliegen

KLM

Via de website van KLM zijn er enkel losse vliegtickets te bestellen. Gelukkig is het ook mogelijk om een pakketreis te boeken in combinatie met een vliegticket. Dit gaat enkel wel via Corendon, op de site staan verschillende pakketreizen aangeboden, deze vliegreizen vinden dus plaats met een toestel van KLM.

Het aanbod van Corendon is de laatste tijd goed uitgebreid en hierdoor een interessante optie. De vliegtickets van KLM zijn net iets duurder en dit is dan ook vaak in de pakketreizen terug te vinden.

Blijf kijken en vergelijken

De prijzen en het aanbod kan iedere dag veranderen. Daarom is het aan te raden om de websites van TUI als KLM (Corendon) in de gaten te blijven houden. Alleen pas wel op, de prijzen kunnen ook heel snel omhoog gaan. Dus ziet u een vakantie in Curacao die naar wens is en binnen het budget, twijfel dan ook niet te lang en grijp de kans!