Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Last minute Curacao

Het boeken van een last minute kan verschillende twee redenen hebben. De eerste reden is dat u niet langer kunt wachten en het liefst morgen nog op het vliegtuig stap. Met een last minute naar Curacao is dit zeker mogelijk. Waarom wachten als de vakantie ook al binnen een paar dagen kan beginnen? Een tweede reden is de overweging om een zo scherp mogelijke prijs te krijgen. Ben je echt uit op de koopjes, dan kom je al snel uit bij een vakantie die op korte termijn plaats vind. Hou je van rondspeuren en ben je vrij flexibel met de vakantiedagen, dan kan het ideaal zijn om een last minute naar Curacao te boeken.

Kan je niet langer wachten?

Besloten dat je echt toe bent aan vakantie, waarom zou je dan nog maanden wachten? Online is tegenwoordig alles zo snel geregeld, dat je na het lezen van dit artikel, over 5 minuten een vakantie in de agenda kan zetten. Bekijk het aanbod op de verschillende sites en bepaal direct of er iets voor je tussen zit. De beschikbare data staat direct in beeld en de reservering is snel gemaakt. Misschien nog snel een parkeerplaats regelen op Schiphol? Maar de koffer kan ingepakt worden als de last minute Curacao is geboekt. Hoezo nog weken of maanden hiermee wachten!

Voordat je het weet lig je op 1 van de vele mooie stranden die curaçao te bieden heeft, zie hieronder de foto van het strand Lions Dive Resort 

lions dive Beach resort 13

Goedkope last minutes

Het is altijd een uitdaging om de vakantie voor een gunstige prijs te boeken. Doordat de prijzen dagelijks veranderen is het ook een gok die genomen word. Hierbij is onze tip, hou van te voren een budget in gedachte, kan je vervolgens binnen dit budget de vakantie boeken die je wilt, dan heb je hier goed aan gedaan! Maar onthoud dat het boeken van een last minute Curacao ook zeker een stuk goedkoper kan zijn dan bij de reguliere verkoop.

De reguliere verkoop is hetgeen waar de reisbureaus het meest aan verdienen. Op den duur komen er speciale (vakantie) aanbiedingen, hierbij zijn de prijzen vaak al heel erg scherp. Is het vliegtuig of het hotel op een bepaalde tijd nog niet volgeboekt, dan komen deze uiteindelijk als last minutes tevoorschijn. Om toch de plaats nog op te vullen gaan ze dus tegen goede prijs over de toonbank. Alleen let wel op dat hier veel flexibiliteit voor nodig is en dat er geen garanties zijn.

Last minutes zijn er dus vaker buiten het seizoen en het moet allemaal maar precies uitkomen. Wil je iets minder risico lopen, dan zijn de speciale aanbiedingen altijd een goede optie! Zo zijn er aantal keer per jaar KLM werelddealweken, maar ook TUI heeft mooie vakantie aanbiedingen. 

Wat is de meest voordelige keuze?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Doordat de prijzen dagelijks verschillen is het afhankelijk van hoeveel risico je wilt nemen. Wij raden altijd aan om een vakantie vast te leggen als je zelf vind dat het een goede prijs is. Voor de goedkoopste last minutes naar Curacao zal je dagelijks de site in de gaten moeten houden en kijken wat de prijzen doen. Een keer zal de knoop moeten worden doorgehakt en zal de vakantie naar Nederland in de tropen geboekt zijn.