Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Een auto huren op Curacao

Bij een vakantie aan Curacao willen wij absoluut aanraden om een auto te huren. Tenzij u de hele week op het resort wil blijven uiteraard. Alleen voor de rest is een auto geen overbodige luxe. Een boodschap halen bij de supermarkt, een bezoekje brengen aan Willemstad of een dagje naar de grote knip? Hiervoor is het nou eenmaal nodig om een auto te huren.

Naast de leuke dagjes uit zal je ook simpelweg veel meer van het eiland zien, de natuurlijk is namelijk minstens zo mooi als de stranden. Enkel al het rijden tussen de lokale bevolking is al een leuke ervaring. Waar het in Willemstad nog wel druk kan zijn, is het aan de westkant van Curacao een stuk rustiger. Je komt nauwelijks auto’s tegen terwijl je lekker op en neer door het landschap kan touren.

Reserveren van een huurauto

Er zijn ontzettend veel autoverhuur bedrijven op Curacao. Hierboven staat aangegeven waar je zoal rekening mee moet houden. In plaats van alleen op de prijs te letten is het ook belangrijk om zeker op de verzekering en overige extra kosten duidelijk te bespreken. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Alhoewel er veel verhuurbedrijven zijn, kan het in een drukkere periode lastig zijn om een auto te vinden. Het zoeken naar een auto is dan ook erg zonde tijdens je kostbare vakantiedagen. Een tip is dan om vanuit Nederland alvast een auto te reserveren. Hierdoor ben je verzekerd van een auto in de gewenste periode!

Het is dan mogelijk om een auto klaar te laten zetten op het vliegveld, zodat bij aankomst gelijk gebruik gemaakt kan worden van de auto. Zelf hebben wij niet de gehele vakantie een auto gehuurd en pas na een paar dagen. Het vervoer van het vliegveld naar het hotel is bij een pakketreis bijna altijd inclusief. De verhuurbedrijven doen dan ook niet moeilijk om de auto bij het hotel af te leveren. Aan het einde van de huurperiode kan de auto dan ook vaak weer worden opgehaald bij het hotel. De service hiervoor is altijd wel heel netjes geregeld.

Auto huren? Go alamo.nl

Wat zijn de kosten?

Een auto huren op Curacao kan al vanaf zo een 25 euro per dag. Deze tarieven gelden vaak voor de lagere klasses, maar ook dit zijn nog prima autootjes (bijvoorbeeld Kia Picanto). Er zijn ook nog hogere klasses waarbij de auto’s veelal ruimer worden en meer vermogen hebben.

Zo is het ook mogelijk om een Kia Sportage te huren voor zo een 50/60 euro per dag. Dan krijg je een grotere auto waar meer personen + koffers in mee kunnen. Rijdt wat soepeler over ruwer terrein.

Het hebben van een auto uit de laagste klasse moet al voldoende zijn om overal op het eiland te komen. In het natuurreservaat Christoffelpark zal je met net iets meer moeite de heuvels overkomen, maar ook dit moet lukken. De keuze zal vooral met voorkeur te maken hebben en mogelijk ook het aantal personen wat mee rijdt.

De tarieven vallen over het algemeen wel mee, vaak is de minimale huurperiode zo een 3 a 4 dagen. Maar wil je voor een weekje een klasse 1 auto huren ben je zo rond de 200 euro kwijt. Het voordeel zijn de benzineprijzen op Curacao, deze liggen namelijk fors lager dan in Nederland. Dus voor een week intensief rijden kan je rekenen op zo een 250 euro.

Rekening houden met..

Een aantal praktische tips waar rekening met gehouden moet worden. Allereerst zullen er een aantal tips komen bij het huren van een auto, gevolgd door handige tips tijdens het rijden op Curacao.

Bij het huren moet je altijd duidelijk afspraken maken en op de volgende punten letten:

 • Leeftijd
 • Extra bestuurder
 • Creditcard meenemen
 • Verschillende klasses
 • Airco
 • Verzekering
 • Minimum aantal dagen

Bij het rijden op Curacao met een huurauto of je eigen auto zal het anders zijn dan Nederland. Niet alleen de omgeving maar ook de manier van rijden en de wegen. Alhoewel de wegen over het algemeen zeker niet slecht te noemen zijn.

Auto huren? Go alamo.nl

 • Let op de gaten en geiten
 • Niet alle regels worden nageleefd, vooral de voorrang is niet gebruikelijk
 • Zelfde regels als in Nederland behalve dat verkeerd wat rechtdoor gaat op de t-splitsing altijd voorrang heeft en rechts inhalen gebruikelijk is
 • Met alcohol oprijden word regelmatig gedaan en vaak ook gedoogd, dit is geen tip en natuurlijk levensgevaarlijk!