Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Vakantie vieren op Curacao

Jaarlijks vliegen er 150.000 Nederlanders naar Curacao om van het zonnige klimaat te genieten. Hiervan is grotendeels vakantieganger en komen naar 1 of 2 weken weer terug. Om de tijd zo optimaal mogelijk te benutten is een goede voorbereiding wel erg handig. Alles plannen is niet nodig, het is vooral dat niks moet en alles mag. Alleen door je vooraf in te lezen, zijn de mogelijkheden in ieder geval wel bekend. Het genieten van de vakantie Curacao is natuurlijk het belangrijkste!

De reis boeken

Voordat de reis geboekt wordt, zullen er al een aantal keuzes gemaakt moeten worden. Denk hierbij aan de reisduur, vertrekdatum en het verblijf. Alle drie de factoren hebben invloed op de prijs. Een goede oriëntatie kan daarom al direct geld besparen. Vaak liggen de reisduur en de vertrekdatum al wel grotendeels vast, gelukkig is er op Curacao genoeg keuze tussen accomodaties. Zo ook voor jullie budget zit er een heerlijke vakantie in!

Er zijn een aantal hotels en resorts die erg in trek zijn. We willen zoveel mogelijk van deze hotels en resort met jullie bespreken, om ook hier de juiste keuze in te kunnen maken. Denk hierbij aan de ligging, de facaliteiten en de doelgroep.

Welke spullen niet vergeten?

Nu de reis geboekt is het volgende obstakel, de koffer inpakken. Iedere bestemming heeft een andere inhoud, zo ook die van Curacao. Natuurlijk is haast alles wel te verkrijgen op het eiland, maar het is toch wel handig als hier geen kostbare vakantie tijd aan verloren hoeft te gaan. Bekijk snel de lijst met items die je mogelijk vergeten zou zijn om mee te nemen en die je toch een stukje gaan helpen voor een aangenaam verblijf!

De benodigde reisinformatie

De reisinformatie zal voornamelijk bestaan uit praktische tips. Maar ook over een aantal regels waar men aan zich dient te houden. Denk hierbij aan de douane en de verkeersregels, nooit verkeerd om deze op de goede manier toe te passen. Voor de mensen die op vakantie naar Curacao gaan hebben we een aantal handige weetjes verzameld. Een aantal onderwerpen waar we veel vragen over krijgen zijn:

  • De valuta
  • Drinkwater op Curacao
  • Het tijdverschil
  • Muggen (bestrijden)
  • elektriciteit
  • Reisverzekering
  • Het vervoer

Al is het onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, bovenstaande punten kunnen afwijken van wat je gewend ben. Het inlezen is dan vaak ook genoeg en gelukkig zijn de verschillen voor de rest te overzien. Vooral het Nederlands spreken is toch echt wel fijn en geeft je een gevoel alsof in je Nederland in de tropen zit.