Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Santa Barbara Beach

Niet enkel richting het westen zijn er mooie stranden. Ook kunt u richting het oosten rijden en komt u uiteindelijk bij het Santa Barbara Beach uit. Bij een grote toegangspoort, die ook direct bij het hotel en golfbaan hoort, dient u te betalen voor de toegang. De prijs hiervoor is 25 gulden per auto (hiervoor krijgt u een voucher van 25 gulden die u in het restaurant/barretje kunt gebruiken), daarnaast is de prijs 15 gulden per persoon. Dit is een normale prijs aangezien hier toegang tot het strand, gebruik van bedje en overige faciliteiten toe behoren.

Barbara Beach op de kaart1
Na het passeren van de toegangspoort is het nog wel een stuk rijden naar het strand. Maar dit is door een schitterende omgeving met een 18 holes golfbaan. Eenmaal aangekomen bij het hotel is duidelijk te zien dat de luxe er vanaf straalt. Een heel mooi hotel met op het eerst oog vriendelijk personeel. Naast een bezoek aan Santa Barbara Beach is het ook leuk om verder door het hotel te lopen en te genieten van de mooi aangelegde tuin. Helaas mochten we met het bandje niet in het zwembad, daar werd wel streng op gecontroleerd.

Het strand zelf is erg schoon en tussen de bedjes zit genoeg ruimte voor privacy. Door middel van diverse bomen op het strand zijn er schaduw plekken. Er is heel fijn zand en dit loopt ook door in het water. Een hele tijd is het water vrij ondiep, waarna het plots een stuk dieper word. Verstandig is om niet voorbij de steiger te gaan, aangezien er regelmatig boten voorbij varen. Het is namelijk de monding van het Spaanse Water.

Faciliteiten & ervaringen

FaciliteitAanwezig?
Parkeerplaats:Ruim
Bewaking:Ja
Ligbedden:Ja
Parasols:Ja
Eet gelegenheid:Ja
Drink gelegenheid:Ja
Winkels:In de buurt
Toiletten:Ja
Douches:Ja
KenmerkUitkomst
Grootte:Groot
Strand:Zand
Onderwater:Door veel zand, weinig vis
Schoon:Ja
Drukte:Vrij rustig
Afstand van Willemstad:25 minuten
Doelgroep:Toeristen
Ontspanning:Zeker
Algemene beoordeling:Onderdeel van Luxe hotel, mooie omgeving

 

Foto’s van Santa Barbara Beach

Video’s