Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Kokomo Beach

Een strand wat midden op het eiland ligt. Zo is het vanaf elke locatie goed te bereiken. Geen zin om helemaal naar westpunt te rijden, maar wel een dag op een ander strand willen meemaken. Hiervoor is Kokomo Beach, ook wel de Vaersenbaai genoemd, het uitgelezen strand. Op zo een 20 minuten van Punda is er een in mijn ogen een strandje wat nog niet door iedereen ontdekt is. Mogelijk heeft dit te maken met de afgelegen plek, een doodlopende straat, waar je normaal als toerist niet langs komt. 

kokomo vanaf boven gefilmd

Voordat u op het strand aankomt zal er ook een stuk onverharde weg zijn, omdraaien is niet nodig, uiteindelijk is de entree in zicht en kan de auto geparkeerd worden. De entree is gratis en vrijwel altijd zit er een oudere man bij de ingang. Vervolgens kunt u een gehele dag relaxen op het strand. Een bedje huren kost 7 gulden per stuk en ze komen vanzelf bij u langs (of helemaal niet).

Een heel groot voordeel bij Kokomo is het restaurant en lounge wat erbij zit. Hier kunt u heel lekker tegen goede prijzen een drankje nuttigen of tijdens een hele dag Kokomo, natuurlijk een kleine of grote hap bestellen. 

Kokomo Beach staat ook bekend om zijn grootste feesten die gegeven worden. Zo komen jaarlijks verschillende artiesten en DJ’s langs, denk hierbij aan Guus Meeuwis, di-rect en Martin Garrix. Naast de exclusieve evenementen is er ook de maandelijkse full moon! Dit staan bekend als het beste feest van de Caribbean waarbij zo een 2.000 man uit zijn bol gaan, heerlijk op het strand.

Faciliteiten & ervaringen

FaciliteitAanwezig?
Parkeerplaats:Ruim
Bewaking:Ja
Ligbedden:Ja
Parasols:Ja
Eet gelegenheid:Ja
Drink gelegenheid:Ja
Winkels:Nee
Toiletten:Ja
Douches:Ja, tegen betaling
KenmerkUitkomst
Grootte:Groot
Strand:Veelal kiezel
Onderwater:Erg variërend en mooi
Schoon:Vrij schoon
Drukte:Wisselend
Afstand van Willemstad:15 minuten
Doelgroep:Families en stagiaires
Ontspanning:Zeker
Algemene beoordeling:Nog niet heel bekend, prima lunchmogelijkheid

 

Foto’s van Kokomo Beach

Video’s