Grote Knip

Grote KnipGrote Knip Curacao

Mogelijk het bekendste strand van heel Curacao. Dit ligt dan bijna ook het verste weg van willemstad. Grote knip, of ook wel Kenepa Grandi, is een van de weinige nog gratis toegankelijke stranden op Curaçao. Dit zorgt voor een flinke aantrekkingskracht onder de lokale bevolking en in het weekend zorgt dit voor een hoop gezelligheid op het strand. Er kan gewoon eigen eten en drinken worden meegenomen, daarom is het ook erg populair om s’avonds te genieten van de BBQ.

Naast de goede sfeer die er hangt is het ook nog eens een prachtig strand. Met het fijne zand en het lichtblauwe water lijkt het net op een plaatje. Zo kan er goed gesnorkeld worden, maar ook ontspannen op een vlot die midden in het water ligt. Heeft u na een tijdje zwemmen en/of zonnen honger gekregen, dan is het regelmatig mogelijk om er lokale specialiteiten te proberen. Maar de openingstijden zijn niet heel betrouwbaar, dus reken er ook niet teveel op.

Tijdens de rit naar het strand ziet u ook nog erg veel van het eiland. Eenmaal op het strand aangekomen is het dus een kwestie van ontspannen en lekker tot rust komen. Om zo tegen het einde van de middag weer eens rustig terug te kachelen naar huis (of het hotel). Vaak word er van bovenaf bij de parkeerplaats nog een foto genomen, het ultieme bewijs dat u op het meest bekende strand van Curacao bent geweest, namelijk op Grote Knip!

Faciliteiten & ervaringen

FaciliteitAanwezig?
Parkeerplaats:voldoende
Bewaking:Ja
Ligbedden:Ja
Parasols:Ja
Eet gelegenheid:Ja
Drink gelegenheid:Ja
Winkels:Nee
Toiletten:Ja
Douches:Nee
KenmerkUitkomst
Grootte:Groot
Strand:Zandstrand
Onderwater:Mooi om te snorkelen
Schoon:Vrij schoon
Drukte:Vrij druk, vooral weekend
Afstand van Willemstad:40 minuten
Doelgroep:Veelal lokale bevolking
Ontspanning:Zeker
Algemene beoordeling:Gratis strand, veel gezelligheid en mooi water

Foto’s van Grote Knip

Van-de-rots-springen-bij-grote-knip
Bekende-plek-grote-knip
Strand-van-grote-kinp
Bord-voor-grote-knip
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Video’s

[fusion_youtube id=”a86Ntg3Ta9w” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=””][/fusion_youtube]