Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

De stranden van Curacao

Een grote trekpleister voor het toerisme. Dat is niet zonder reden, want Curacao kent vele prachtige stranden. De een nog mooier dan de ander! Er zijn een aantal bekende stranden die we zullen bespreken. Maar ook de kleinere nog onbekendere stranden komen zeker aan bod. De stranden liggen allemaal aan de zuidkust van het eiland en zullen in verschillende baaien terug te vinden zijn.

Blauwe zee en wit strand

Ieder heeft zijn eigen ideeën over het ideale strand. Maar dat er op Curacao genoeg keuze is, is een feit. Om zoveel mogelijk stranden aan jullie te laten zien, kunnen jullie makkelijker een keuze maken. Hierbij gaan we ook zeker de faciliteiten van de stranden benoemen en overige eigenschappen. Zo kan iedereen een beeld vormen bij de plaatjes en video’s die ik persoonlijk voor jullie gemaakt heb. Hebben jullie een mooie foto weten te maken, mag die altijd opgestuurd worden, grote kans dat we die foto dan gaan plaatsen.

Welke stranden zijn er allemaal?

Het aantal stranden op Curacao ligt rond de 20, hierbij is er voor ieder wat wils. Daarnaast zitten de stranden van Curacao over het hele eiland verspreid, waar de mooiste en natuurlijkste stranden toch wel aan de westkust liggen. Hieronder een zo compleet mogelijk lijst van stranden, zijn we er nog vergeten, vul ze graag aan:

 1. Playa Kalki
 2. Grote Knip
 3. Kleine Knip
 4. Playa Jeremi
 5. Playa Lagun
 6. Boca Santa Cruz
 7. Cas Abao
 8. Playa Porto Mari
 9. Daaibooi Baai
 10. Kokomo Beach / Vaersenbaai
 11. Blue Bay
 12. Pirate Bay Beach
 13. Cabana Beach
 14. Mambo Beach
 15. Jan Thiel Beach
 16. Santa Barbara Beach
 17. Klein Curacao 
Plattegrond van stranden curacao

Kosten

Verschillende verhalen gaan de rondte dat er op ieder strand toegang word gevraagd behalve bij de grote en kleine knip. Tijdens onze vakantie zijn wij op veel verschillende stranden geweest en hebben hier nergens toegang voor betaald. Moeten hierbij zeggen dat we ook niet lang op het strand waren en vaak alleen even voor wat foto’s en beetje door het water lopen.

Ga je gebruik maken van een bedje zullen hier wel een paar guldens voor gerekend worden. Dit is ook logisch en daar kies je zelf voor. Het is ook mogelijk om gewoon naast de bedjes op je handdoek te gaan liggen. Natuurlijk is een bedje een stuk comfortabeler en de prijzen hiervoor liggen vrij laag.