Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Vliegticket Curaçao goedkoop boeken

Het vinden van een vliegticket Curaçao is de start van een mooie vakantie! De vlucht zal zo een 9 tot 11 uur duren, afhankelijk van een eventuele tussenstop. Vervolgens heeft u garantie op een heerlijke temperatuur en kunt u volop genieten van de prachtige stranden!

Bij de keuze van het vakantieland is dan ook vaak het budget een belangrijk onderdeel. Hierbij is Curaçao de laatste jaren steeds toegankelijker geworden, waarbij nu jaarlijks zo een 15.000 Nederlanders het Caribische eiland een bezoekje brengen. Een vliegticket Curaçao is dan ook heel gemakkelijk te boeken, dagelijks gaan er meerdere vluchten naar Willemstad.

Hato airport

Prijzen van vliegticket

Door de grote afstand die word afgelegd, verwacht men dat de vliegtickets naar Curaçao hoog liggen. Enkel door goed te zoeken kunt u goedkoop een ticket regelen in sommige gevallen voor 449 euro, dit is voor een retour vanaf Amsterdam. De reguliere prijzen liggen meer tussen de 550 en 650 euro. Vanuit Amsterdam vliegen KLM en TUI naar het vliegveld van Curaçao, Hato Airport. Beide luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatig mooie aanbiedingen.

Hierbij profiteert u van de concurrentie die ze onderling aan gaan. Namelijk als 1 maatschappij een aanbieding heeft, ziet u direct dat de andere hier op in zal spelen. Zo blijft u altijd de keuze hebben tussen KLM en TUI. Uit ervaring blijken mensen vaak een bepaalde voorkeur te hebben met wie ze willen vliegen. Heeft u zelf deze voorkeur nog niet, dan vraagt u zich wellicht af waarop dit gebaseerd is? Bekijk snel het verschil om zo uiteindelijk een keuze te kunnen maken waar u het vliegticket Curaçao zult aanschaffen. Voor een actueel beeld van de prijs van vliegtickets Curacao met KLM kunt u het beste de website raadplegen.

Verschil tussen KLM en TUI?

Voor de duidelijkheid heb ikzelf met beide maatschappijen een goede ervaring. De vlucht duurt vrijwel even lang natuurlijk en in beide vliegtuigen zat ik erg op mijn gemak. Waar het verschil voornamelijk in zit is op het gebied van service en de prijs. Zo heeft iedereen zijn eigen mening op hetgeen wat nodig is bij een vliegreis.

 

Tui dreamliner

De service

Het verschil begint al bij het inpakken van de koffers en handbagage. Afhankelijk van uw aantal kilo’s bagage kan hier namelijk al een overweging gemaakt worden. Bekijk hieronder het aantal kilo’s wat er standaard mee genomen mag worden.

  • KLM: Standaard een koffer met maximaal 23 kg. Daarnaast handbagage bestaande uit 1 tas en mogelijk nog een accessoire (handtas/laptoptas), samen met een maximaal gewicht van 12 kg. Totaal kunt u 35kg aan bagage mee nemen met KLM. Dit is bij de ticketprijs inbegrepen! Er kunnen altijd meer kilo’s gekocht worden. Hierbij is KLM wel fors duurder, zo betaald u daar 80 euro voor 1 extra koffer (van 23 kg).
  • TUI: Bij het ticket zit standaard alleen handbagage. Het voordeel is dat ze hier niet naar de kilo’s kijken, zolang u zelf maar de handbagage bovenin het vak kan plaatsen. Vaak heeft u alsnog een koffer nodig en deze kunt u met een meerprijs bij boeken. Zo kunt u 20 kg voor 15 euro per enkele reis bijboeken. Heeft u meer kilo’s nodig dan word het bij TUI wel goedkoper om deze bij te boeken, zo kunt u voor 30 euro per enkele reis een koffer van 30 kg meenemen. Bekijk hier alle tarieven van TUI.

De handbagage is dan ook direct een goed voorbeeld waarin het verschil zit. Namelijk dat bij KLM vaak alles bij de prijs inbegrepen is, waarbij bij TUI voor alles bij betaald moet worden.

Dit is niet alleen bij de bagage te merken, maar ook bij de service in het vliegtuig zelf. Zo krijgt u bij KLM ruim voldoende eten en drinken om heel erg ontspannen de vlucht door te komen. Ook het entertainment set zit bij de prijs inbegrepen. Bij KLM kunt u dus gratis de leukste films kijken en zodoende dus de tijd vergeten. Ook bij TUI is er voldoende eten en drinken aan boord, maar krijgt u maar beperkt gratis. Voor de rest zal er bij betaald moeten worden. Ditzelfde geldt voor de entertainment set, deze kan voor 10 euro erbij gekocht worden.Koffer met vlag van curacao

Beide maatschappijen bieden dus alles wel degelijk aan. Enkel qua service komt KLM wel als winnaar uit de bus. Zo begint u vakantie op Curaçao direct als u in het vliegtuig stap, zonder telkens de portemonnee te moeten trekken.

Prijs verschil

Er zit wel degelijk een continue verschil in de prijzen van de vliegtickets naar Curaçao. Bij de service blijkt dat TUI nog verschillende extra kosten heeft, maar dit word dan weer goed gemaakt met het prijsverschil. De prijzen van een vliegticket liggen bij TUI het gehele jaar zo een 150 euro lager dan bij KLM. Ook tijdens de speciale acties blijft dit verschil vaak overeind.

Dit is toch een fors verschil en daarom is toch een goede compensatie voor de service waar meer kosten bij komen kijken. Dus op het gebied van goedkope vliegtickets naar Curaçao is TUI wel de overduidelijke winnaar.

?c=433&m=589108&a=223197&r=&t=html

Waar kiest u voor?

De verschillen zijn hierboven kenbaar gemaakt en op basis hiervan kan er een voorkeur ontstaan. Gaat u voor de goedkopere tickets van TUI of voor het completere pakket van KLM? Qua totale kosten zal het niet heel veel schelen als u bij TUI dezelfde bagage, entertainment en eten + drinken gebruikt. Dus vaak is de keuze ook gebaseerd op gemak en misschien een eenmalige negatieve ervaring. Ook is er een verschil als u met vakantie als doeleinde er heen gaat of als u zelf op Curaçao wilt gaan wonen. Beide maatschappijen zijn prima om naar Curaçao te vliegen!

Volg de vlucht van en naar Curaçao

Wilt u een vlucht volgen van of naar Curaçao dan hebben wij hier diverse pagina’s voor die actuele informatie hierover geven. Belangrijk hierbij is om het vluchtnummer goed te onthouden of op te schrijven. Op basis hiervan kunt u de gehele vlucht volgen. Bekijk ons aanbod van vluchtgegevens:

Ook zijn er nog grotere sites waarbij u zelfs het vliegtuig in de lucht kunt volgen. Met behulp van het vluchtnummer kunt u de vlucht naar Curaçao of Amsterdam op de voet volgen. Een veel gebruikte site hiervoor is FlightAware.com, deze site is vaak nog meer accuraat dan die van de vliegvelden zelf.