Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Reisinformatie

Alle informatie die nodig is om de reis vlekkeloos te laten verlopen. Denk hierbij aan de nodige papieren, de controles die u kunt verwachten en de mogelijkheden van het vliegen. Voornamelijk KLM en Arke bieden deze vluchten aan. Twijfelt u nog? Bekijk dan het prachtige wat Curacao te bieden heeft!

De vakantie begint als het goed is op het vliegveld in Nederland. De vluchten gaan allemaal vanaf Schiphol en is erg goed bereikbaar via verschillende manieren, denk aan de trein, bus, taxi of met eigen auto. Hiervoor zal er al een keuze gemaakt worden, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Maar voor iedereen is er zeker wel een goede optie.

Vertrek vanaf Schiphol
Hato Aiport, de aankomst
Valuta op Curacao, de antiliaanse gulden

De vlucht

Er zijn zowel direct vluchten, als vluchten met eentussenlanding op Bonaire, Sint Maarten of Aruba. De vluchtduur word dan ook bepaald door de eventuele tussenlanding.Vlucht van Nederland naar Curacao

Met arke Reisduur
Directe Vlucht 9 à 10 uur
Tussenstop op Aruba 10,5 à 11,5 uur
Met KLM
Directe vlucht 9 à 10 uur
Tussenstop op Sint Maarten 11,5 uur
Overstap op Aruba 11 à 13 uur
Overstap op Bonaire 11 à 13 uur

 

Nog niet kunnen kiezen tussen Arke en KLM? Bekijk de overwegingen en maak een wel overwogen keuze, zo kom je niet voor verrassingen te staan en stap je goed voorbereid het vliegtuig in. De keuze heeft naast de vlucht ook nog met aspecten te maken als bepaalde pakketreizen.

Reis naar de accommodatie

Bij aankomst op Hato international airport, het vliegveld van Curacao, is het grootste gedeelte van de reis afgelegd. Aangezien het vliegveld slechts 11 kilometers van Willemstad vandaan ligt, is de rit naar het hotel/resort gemiddeld nog maar een half uur. Dit is afhankelijk van het hotel en of je als eerst of laatste word afgezet. Maar tijdens de rit naar de accommodatie is het al leuk om rond te kijken en de eerste indrukken van Curacao op te doen.

Vanaf het vliegveld is er bij pakketreizen veelal vervoer geregeld. Zo zal er bij aankomst een medewerker van de reisorganisatie staan en naar het busje begeleiden. Natuurlijk is het ook heel goed mogelijk om met een taxi naar de bestemming te rijden. Het aanbod op Hato is voldoende en de prijzen zijn redelijk.