Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Zwemmen met dolfijnen

Ben je van plan om ooit met dolfijnen te gaan zwemmen, dan is hier op Curacao de ideale mogelijkheid. Verschillende soorten programma’s kunnen afgenomen worden. De kosten starten bij 100 dollar en daarom is het heel toegankelijk. Elk programma zullen we toelichten en hiervan de kosten en tijdsduur benoemen.

Bezoek de populaire Dolphin Academy op Curaçao aan het mooie Seaquariumstrand en boek één van de bijzondere belevenissen waar u samen met dolfijnen kunt snorkelen, duiken of zwemmen. Als dat u net iets te ver voert, kunt u ook het Curacao Sea Aquarium bezoeken en genieten van een spectaculaire dolfijnen demonstratie.

met dolfijnen zwemmen

Verschillende programma mogelijkheden

De ervaring met een dolfijn is uniek, enkel al om deze prachtige beesten bezig te zien is een feestje. Een stapje verder is natuurlijk het zwemmen met dolfijnen, ook hiervoor zijn verschillende opties.

Dolfijnen training demonstratie

Dit is vanaf de zijlijn bij te wonen. Een spectaculaire show die je niet snel zal vergeten. Hier zal er geen contact zijn met de dolfijnen zelf. De prijs is dan ook zeer toegankelijk en de entree van het Sea Aquarium en is 21 dollar voor volwassen en 11 dollar voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Kinderen onder de 5 hebben gratis toegang. Voor ouderen boven de 60 geldt tevens het tarief van 11 dollar.

Dolphin Encounter

Na de dolfijnen demonstratie is de Dry Encounter de goedkoopste variant. In tegenstelling tot de dolfijnen demonstratie komt u hier wel in contact met de dolfijnen zonder het water in te hoeven. Zo zal er een moment zijn voor de kus en knuffel met een dolfijn en kan je in de voetsporen treden van een echte dolfijnen trainer! Echt een top ervaring tijdens uw vakantie op Curacao.

Kosten:$99,-
Tijdsduur:15 a 20 minuten
Minimum leeftijd:Alle leeftijd, onder 8 Jaar onder begeleiding van betalende volwassen
Minimum Lengte:Geen beperkingen
Zwangere vrouwen:Ja, toegestaan
Foto's maken:Niet vanuit water, enkel kijkers vanaf de kant
Duikbrevet:Niet vereist

Dolphin Swim

Het echt zwemmen met de dolfijnen is mogelijk bij de Dolphin Swim. Alles vind plaats in de natuurlijke dolfijnlagune. Je wordt verschillende signalen aangeleerd waar vervolgens de dolfijn op zal reageren! Zo kunnen de dolfijnen diverse trucjes waar u zelf onderdeel van uit maakt. Daarnaast is het ook mogelijk om naast de dolfijn te zwemmen en hier zelfs mee onder water te duiken. Door middel van een instructie kan op de juiste wijze de dolfijn worden aangeraakt.

Kosten:$174,- Per persoon
Tijdsduur:Circa 30 minuten
Minimum leeftijd:8 Jaar
Minimum Lengte:130 CM
Zwangere vrouwen:Niet toegestaan
Foto's maken:Niet vanuit water, enkel kijkers vanaf de kant
Duikbrevet:Niet vereist

Dolphin Free Dive (snorkelen)

In kleine groepen ga je gedurende het programma in contact komen met de dolfijnen. Dit speelt zich onderwater af, in tegenstelling tot de Dolphin Swim. Het is daarom ook vereist om minimaal 30 seconden onder water te kunnen blijven.

Kosten:$184,- Per persoon
Tijdsduur:Circa 30 minuten
Minimum leeftijd:8 Jaar
Minimum Lengte:130 CM
Zwangere vrouwen:Niet toegestaan
Foto's maken:Onderwatercamera is toegestaan
Duikbrevet:Niet vereist

Dolphin Scuba Encounter (duiken)

Een stapje verder dan het snorkelen, is om met duikflessen de dolfijnen onderwater te bestuderen. Hierbij zullen de dolfijnen zelf naar je toe komen en is er veel interactie. Dit komt mede door de kleine groep die mee word genomen, namelijk 4 personen per 2 dolfijnen. Het is niet nodig om een gecertificeerde duiker te zijn, hierin is genoeg begeleiding aanwezig om zonder zorgen de duik uit te kunnen voeren.

Kosten:$234,- Per persoon
Tijdsduur:Circa 30 minuten
Minimum leeftijd:10 Jaar
Minimum Lengte:Geen minimum
Zwangere vrouwen:Niet toegestaan
Foto's maken:Onderwatercamera is toegestaan
Duikbrevet:Niet vereist

Open Water Dolphin Dive

Altijd al met dolfijnen willen zwemmen in open zee? Op Curacao is de derde dolfijnfaciliteit in de wereld waarbij het mogelijk is om in open water te zwemmen met dolfijnen. Hierbij is het wel vereist om een duikbrevet te hebben. Voor meer informatie over de kosten, tijdsduur en specifieke wensen kan je het best direct contact opnemen met de Dolphin Academy

Kosten:Prijs op aanvraag
Tijdsduur:Onbekend
Minimum leeftijd:12 jaar
Minimum Lengte:Onbekend
Zwangere vrouwen:Niet toegestaan
Foto's maken:Onderwatercamera is toegestaan
Duikbrevet:Vereist

Serie op NPO over Dolphin Academy Curacao

Er is het laatste jaar een gehele serie op tv uitgezonden waarin alles omtrent het Dolphin Academy te volgen is. Om meer te weten te komen over de mederwerkers en manier van werken is het leuk om een aantal afleveringen terug te kijken.

Bijvoorbeeld deze aflevering geeft een goed beeld bij de manier hoe er met de dolfijnen word om gegaan. Tevens zijn het leuke beelden om te weten wat je te wachten staan bij de keuze om met dolfijnen te gaan zwemmen op Curacao.