Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Snorkelen in Curacao

Ga je op vakantie naar Curaçao dan zal er ook een gedeelte in het water worden doorgebracht. De mooie stranden en schitterende onderwater wereld geven hier in ieder geval genoeg reden toe. Naast het afkoelen zijn er voor iedereen genoeg mogelijkheden om naar de diversiteit van vissen en koraal te kunnen kijken. Wat kunt u hier allemaal van verwachten en daarnaast helpen wij met het vinden van de beste snorkel plekken op Curaçao.

Wat is er allemaal te zien

Voordat de koffers ingepakt worden is het goed om een goed beeld te hebben van de bestemming. Wat betreft het snorkelen is het allereerst heel ontspannend, je kan het zo uren per dag doen om tot rust te komen. Naast de ontspannende werking is het ook nog eens erg mooi, veel verschillende vissen zullen langs komen. Na verloop van tijd zal je de soorten wel gaan herkennen, aan de verschillende kleuren, groottes en vormen.

Het koraal is ook een leuke toevoeging. Afhankelijk van de vorige landen waar gesnorkeld zijn zal dit bepalen hoeveel indruk het maakt. Het is niet heel kleurrijk en vergeleken met bijvoorbeeld Egypte zal dit geen indruk maken. Maar de gehele ervaring van het snorkelen is zeker de moeite waard en daarom is het aan te raden om die snorkelset in te pakken. Zeker wanneer er ook met Schildpadden gezwommen kan worden bij Playa Grandi.

Auto huren? Go alamo.nl

De mooiste snorkel locaties van Curacao

Niet elke plek is hetzelfde en voornamelijk de locaties met meeste hotels, zoals Mambo beach en Jan Thiel beach, dat zijn niet de beste plekken om te snorkelen. Verspreid over het eiland zijn er veel mooiere snorkel plekken. Zo hebben wij een overzicht gemaakt van de top 5 waar het prachtig snorkelen is!

1. Playa Lagun

Een erg populair strandje onder de duikers en ook voor snorkelaars is hier veel te zien. Zelf heb ik verhalen gehoord over schildpadden die daar regelmatig zijn. Dit kan ik helaas niet bevestigen. Wel zijn er diverse andere vissen die dicht bij de kant rond zwemmen. Natuurlijk kan er ook iets verder van de kant worden gezwommen, hier word het al snel dieper. Naast de mooie locatie om te snorkelen is het ook heerlijk om hier een drankje te doen na het snorkel avontuur. Direct een tip als je naar Playa Lagun gaat, neem direct wat andere strandjes mee. Bijvoorbeeld Grote Knip, Playa Jeremi, Playa Grandi en playa Kalki liggen op de route. 

Playa Lagun vanaf boven:

Het strand van Lagun

2. Playa Kalki

Dit is een strand in het westen van Curaçao, hier zullen ook veel Duitse duikers te vinden zijn. Dit is natuurlijk een goed teken! Het strand is erg toegankelijk en door het fijne zand kan je zo het water in lopen. Op een paar minuten zwemmen van het strand zijn prachtige formaties te vinden en dit is een kwestie van ogen open houden en overal goed kijken.

3. Tug Boat

De tug boat zit dan weer meer aan de kant van Jan Thiel, waar je mogelijk de vakantie doorbrengt. Aan het einde van de caracasbaaiweg is de rotonde waarbij rechtsaf de weg naar Jan Thiel beach is, bij deze rotonde moet de 2e afslag worden genomen. Vervolgens is aan het einde van de weg een zandpad naar links toe, volg dit pad en uiteindelijk kom je uit bij de Tug Boat.

Deze naam doet zich eer aan. Onderwater ligt er namelijk een onderzeeër, deze ligt slechts op een paar meter diepte dus het is heel simpel om deze te vinden. Eenmaal gevonden zal je zien dat hij vol zit met diverse soorten vissen. 

Tugboat op Curacao

4. Playa Grandi

Een nog niet veel bezocht strandje is Playa Grandi zeker. Ook wel bekend als Piskado… Allereerst is het strandje niet mooi of lekker om te liggen, maar in het water word dit al snel vergeten. Het is namelijk zo dat deze plek voor ons de grootste kans op schildpadden heeft geboden. We zijn hier zelf 2 x geweest (allebei rond 15.00) en beide keren hebben we schildpadden gezien. Zelfs vrij grote schildpadden en ook meerdere tegelijk, de ene dag circa 5/6 en de andere dag totaal wel 8 schildpadden. Het mooie is dat ze vrij rustig zijn en niet heel diep zwemmen, hierdoor kan je ze soms haast aanraken.

Om de schildpadden te vinden zou ik rechts het water in stappen en dan richting de bootjes zwemmen. Beetje tussen de bootjes zoeken en aan de rechterkant zwommen ze meestal rond, soms in groepjes. Een andere tip als je toch naar Playa Grandi rijdt, is om langs te gaan bij Playa Forti. Dit is wel voor de echte dare devils, kan hier namelijk van een hoge rots worden gesprongen. Vermoed dat dit zo een 13 meter hoog is en hier is speciaal een platform voor gemaakt.

5. Klein Curaçao

10 Kilometer ten zuid oosten van Curaçao ligt klein Curaçao. Een eilandje wat bestaat uit een strand en voor de rest enkel rotsen, hier is niks te beleven, behalve onderwater! Net zoals bij Playa Grandi zijn hier zo goed als schildpadden gegarandeerd. Heel erg ontspannend doordat hier enkel te komen is met de boot, toch kan het behoorlijk druk zijn. Bij drukte is het handig om de menigte te volgen. Zie je een groep mensen achter elkaar aanzwemmen, dan is de kans groot dat hier een schildpad zit. Naast de schildpadden zijn hier ook de traditionele vissen te vinden die op heel Curaçao te vinden zijn. Maar deze locatie voegt wel waarde toe aan de snorkel locatie!

Klein curacao van afstand met vuurtoren