Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Santa Martha Baai

Een plek waar nog weinig toeristen komen is in de buurt van de Santa Martha baai. Ideaal wanneer u een huurauto heeft en graag het eiland echt wilt verkennen. Er staat een prachtig uitzicht te wachten waar er mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Rijdt u iets verder door dan kom je uit bij een verlaten resort. Beide is indrukwekkend om te zien en laat zien hoe mooi Curaçao daadwerkelijk is!

Hoe kom je hier?

Deze baai ligt bij het dorpje Soto in de buurt, als je vanaf Willemstad naar Westpunt rijdt kom je vanzelf een bordje met Soto tegen. Eenmaal in Soto zal er aan de rechterhand een mooie kerk staan, dan is het direct de 1e links. Om bij het mooie uitzicht te komen is het voor de rest enkel nog maar rechtdoor rijden, nog zo een 5 minuten voordat u wat hoger op de berg bent.

Hiervoor is uiteraard wel een huurauto nodig, maar daar kan je sowieso niet zonder bij een bezoekje aan het eiland. Vanaf willemstad is het ongeveer nog zo een 20 minuten rijden. De wegen zijn gewoon goed te doen en het is eigenlijk altijd heel rustig op de weg. Alvast een waarschuwing vooraf, bij het bezoeken van het verlaten resort zijn er een aantal vervelende drempels, deze zullen stapvoets genomen moeten worden!

Een prachtig uitzicht

De autorit is zeker de moeite waard op het moment datUitzicht over de santa martha baai je bij een paar rotsen komen met een opening, hier kan je de auto rustig neerzetten en genieten van het uitzicht. Vanaf dit punt is namelijk de gehele Santa Martha baai te zien. Wat opvalt is het schitterende landschap met links nog een stuk zee. Zo is ook de Christoffelberg te zien op de achtergrond. Neem rustig de tijd om hier wat foto’s te maken en het op je in te laten werken. Voor de rest valt hier weinig over te vertellen, het moet gewoon gezien worden, zelfs op foto’s is het niet over te brengen. Mogelijk op het uitzicht vanaf de Christoffelberg na dit het mooiste wat ik heb gezien. Nieuwsgierig geworden naar het uitzicht vanaf de Christoffelberg, dan zal je deze moeten gaan beklimmen!

Het verlaten resort

Genoten van het uitzicht, dan kan je daarna de weg vervolgen. Hier komen dus een aantal vervelende drempels die nauwelijks te zien zijn maar je wel het dak van dichtbij laten voelen. De naam van het resort was sunset waters zoals nog steeds te zien is op de muurtekening bij de receptie.

Santa martha Sunset waters beach resort

Rustig verder rijden en op den duur kom je uit bij een kleine rotonde. Om bij het strandje te komen is het een kwestie van de rotonde oversteken en de weg naar beneden nemen. Dit alles is onderdeel van het verlaten resort en is daar word nu dus niks meer met gedaan. Alle gebouwen staan er nog maar zijn wel gestript door de bevolking.

Leuk om in de appartementen te kijken en zien hoe mooi uitzicht deze hadden. Onbegrijpelijk dat hier niks met gedaan word, terwijl mensen ergens anders een fortuin betalen voor zo een mooi uitzicht. Er kan nog even een duik genomen worden om af te koelen en anders kan dezelfde weg weer terug genomen worden.

In de buurt van de Santa Martha baai

Al het bovenstaande duurt geen dag, hoogstens een paar uur als je nog een tijdje op het verlaten resort blijft om te zwemmen. Maar het voordeel is dat er in de omgeving nog meer te bezoeken is, zo kan er een hele dag van gemaakt worden. Het gele kerkje van Soto is prachtig om te zien en die word dan ook regelmatig op de foto gezet. Niet iedereen houdt hier van natuurlijk, maar voor de liefhebbers is het waard om eventjes te stoppen en de buitenkant te bewonderen.

Nog geen honderd meter na de kerk, waar de afslag naar links genomen moet worden, zit een tentje waar een batidos gekocht kan worden. Een heerlijke smoothie die er altijd wel in gaat! Verschillende smaken zodat er voor iedereen wel een favoriet tussen zit.

Ook heel dichtbij en onderweg naar de baai, kom je langs het landhuis Groot Santa Martha. Dit landhuis ziet er fraai uit en is nog niet heel lang geleden gerestaureerd. De openingstijden varieren en daarom is het belangrijk om zelf in de gaten te houden of het hek open is, loop dan gerust binnen.

Genoeg strandjes in de omgeving

Gezien je al meer richting de westkant van het eiland zit is het ook nog maar een stukje rijden naar het eerste strand. Er kan gekozen worden om verder naar het westen te rijden. Hier kan je bijvoorbeeld Playa Lagun of de kleine en grote knip bezoeken. Ook de andere kant op, terug richting willemstad, kom je nog langs een aantal strandjes. Zo kan je kiezen voor 1 van het mooiste strand Cas Abao of het rustigere daaibooi.