Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

Klein Curaçao

Vlakbij Curacao ligt het onbewoonde eiland klein Curacao. Er zijn al veel mooie stranden op het grote eiland, maar op de kleinere versie is het werkelijk onbeschrijfelijk mooi. Tijdens de vakantie op Curacao is het dan ook zeker een aanrader om hier een dagje voor uit te strekken. Ontvlucht de drukte en kom heerlijk tot rust op eiland waar het water meer helder is dan in je dromen! 

Waar ligt klein Curacao?

Op zo een 10 kilometer ten zuidoosten van Curacao ligt het paradijselijke klein Curacao. De overtocht duurt gemiddeld zo een 2 uur en vaak ligt het vertrekpunt aan het Spaanse water. Let wel op dat de boottocht vrij heftig kan zijn en dat het niet vreemd is als de maag op hol slaat. Neem hier vooraf maatregelen voor om de dag hierdoor niet te laten verpesten

Locatie klein curacao

Hoe ziet een dagje er uit?

Wij gaan even voor het gemak uit dat je meegaat met een georganiseerde reis. Ga je met een eigen boot dan is de dag natuurlijk geheel naar wens in te vullen. Een georganiseerde reis kan via Mermaid geboekt worden en begint vroeg in de ochtend, om 06:45 vaart die af.

Met een goede sfeer aan boord word de koers richting het zuidelijkste puntje van Curacao gezet. Vanaf hier zal de tocht zich rechtstreeks naar Klein Curacao zetten. Langzaam aan komt het eiland in zicht, met als eerste de herkenbare vuurtoren. Bij aankomst zal de vuurtoren meer naar de achtergrond verdwijnen en zal het strand de aandacht trekken. Waar op Curacao vooral veel kleine stranden en baaitjes zijn, bestaat de westkust van klein Curacao uit 1 groot strand.

Vervolgens kan je zelf bepalen wat je gaat doen. Het voordeel van de georganiseerde reis is dat je ook gebruik kan maken van de faciliteiten als wc’s, strandstoelen, koude drankjes en een beschutte plek. Want voor de rest is er nauwelijks schaduw op het eiland. Alleen de dag kan onder andere gevuld worden met:

  • Bakken op het strand
  • De vuurtoren bezoeken
  • Rondje langs de scheepswrakken
  • Snorkelen
  • Zwemmen met schildpadden
  • Duiken
  • Wandelen
  • Schelpen zoeken
Klein curacao Strand

5Na te hebben genoten van een barbecue, heerlijke drankjes en de hierboven genoemde activiteiten. Is het rond 16.00 uur weer tijd om huiswaarts te keren.

Prijzen van excursie klein Curacao

Er zijn een aantal aanbieders en de prijzen liggen niet heel erg ver uit elkaar. Wel gaan de verschillende aanbieders met andere boten, dus hier kunt u mogelijk nog een keuze in maken. Zo gaat er een Powerboat, een catamaran en een normale wat grotere boot.

Het goedkoopste is om met de powerboat te gaan, deze kosten bedragen 150 NAF (ong. €80,-) per volwassenen. Hierin zitten voor de rest geen faciliteiten, eten of drinken bij inbegrepen.

Bij een tripje met de Catamaran betaal je 175 NAF (ong. €95,-) per volwassenen. Hier zitten wel een lunch bij inbegrepen.

De bekendste aanbieder is Mermaid. De prijs ligt hier wel het hoogste van allemaal, namelijk 185 NAF (ong. €100,-). Enkel zitten dus wel de faciliteiten bij inbegrepen, kan er gebruik gemaakt worden van een open bar en krijgt u een heerlijke barbecue met vlees, salades en fruit voorgeschoteld!

Klein curacao van afstand met vuurtoren

Bereid je goed voor

Zoals gezegd is er weinig schaduw op het eiland en zal er dus met enige regelmaat gesmeerd moeten worden. Zo een tripje aan het begin van de vakantie boeken is dan ook zeker niet verstandig. Je verbrand dan letterlijk waar je bij staat en komt als een kreeft terug.

Afhankelijk met welke aanbieder je gaat, kan er dus eventueel drinken mee genomen worden. Ook spullen voor het strand en in het water zijn geen overbodige luxe. Laat de telefoon gerust thuis, die heb je op klein Curacao niet nodig!!

Om zeeziekte te voorkomen kan er vooraf wel het 1 en ander worden ingenomen. Mogelijk dat dit zelfs al vanuit Nederland mee te nemen is, anders zijn er op Curacao zelf ook nog wel pilletjes te halen bij een botica (apotheek).