Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

De Hato Caves

Onder de Nederlanders ook wel bekend als Hato grotten of de grotten Hato. De locatie word al verraden in de naam, de grotten zijn namelijk te bewonderen in de buurt van het vliegveld (Hato airport). Dit zijn bovengrondse grotten met een geschiedenis. Het is alleen mogelijk om deze grotten onder begeleiding te bezoeken, hierbij krijgt u gelijk een hele leuke tour. Het is zeker een aanrader om te bezoeken, een hele dag neemt het niet in beslag en daarom is het goed te combineren met meerdere activiteiten.

Geschiedenis van de grotten

De grotten zijn gebruikt als schuilplaats voor gevluchte slaven. Deze hebben een lange tijd in de grotten gebivakkeerd en hier zijn zelfs nog tekeningen van over gebleven. Het oppervlak van de grotten zijn samen 4900 vierkante meter. Dit gaat u niet allemaal zien tijdens de tour, maar wel een heel mooi gedeelte hiervan.

Schermafbeelding-2016-03-23-om-15.39.51

Ga voor de tour

Ieder heel uur start er een tour. Hiervoor word begonnen met een warming-up, namelijk een stijle trap die leidt naar de ingang. Bent u slecht ter been dan is dit helaas moeizaam tot onmogelijk. Eenmaal aangekomen bij de grot zal de deur worden open gemaakt en begint de tour. Onder leiding van een Nederlandse gids zal deze op een leuke manier u alles bijbrengen over de Hato Caves. De gids weet het allemaal erg leuk te bedenken en middels de humor blijft het leuk om naar te luisteren. Daarnaast ook interessante weetjes, zoals het ontstaan van stalagmieten en stalactieten, hoe er water in de grotten komt en alles over de vleermuizen die u gaat zien.

Let op dat er in de grotten niet overal foto’s gemaakt mogen worden. De flits is namelijk schadelijk en daarom is dit enkel toegestaan op bepaalde plekken, waar al natuurlijk licht naar binnen valt. Dit zal bij de tour zelf ook uitgelegd worden.

Openingstijden en toegangsprijzen

De kosten voor een tour zijn 14 gulden per volwassen. Kinderen gaan tegen het tarief van 10,50 gulden.

Dagelijks is de grot open van 09.00 tot 17.00
Waarbij de tour elk heel uur start, hierdoor start de laatste tour om 16.00

Foto’s

Hato Caves