Op vakantie naar curacao?

Bekijk de speciale acties op TUI.nl ->

De Christoffelberg beklimmen

De hoogste berg op Curacao telt zo een 375 meters de hoogte in. Bij het bereiken van de top staat een geweldig mooi uitzicht te wachten. Dit zal wel afhankelijk zijn hoe helder het is, maar op heldere dagen kunt u heel Curacao zien. Het is een beklimming waarvoor je geen ervaring nodig heb, maar goed voorbereid op pad gaan is wel een vereist. Onderschat de berg zeker niet want dan gaat het vies tegenvallen.

Beste tijdstip om te gaan

Door de hitte is de beklimming enkel nog maar zwaarder. Het is dan ook niet verstandig om dit midden op de dag te doen. De ideale tijd is eigenlijk zo vroeg mogelijk in de ochtend. Probeer om 08.00 te starten aan de klim. De tijd die hiervoor word gegeven is 1 uur tot de top, dit is ons niet gelukt.. Reken eerder op zo een anderhalf uur, aangezien er ook af en toe gerust zal moeten worden. Door op tijd te vertrekken voorkom je dus dat er s’middags, wanneer het zonnetje het hardste brand, nog gelopen hoef te worden.

Christoffelberg

Toegang tot het park

Om de Christoffelberg te kunnen beklimmen, heb je toegang nodig tot het Christoffelpark. Dit park is beschermd en daardoor vragen ze een entree van 20 gulden (10 euro) per persoon. Belangrijk is om vooraf te controleren of het park open is. De algemene openingstijden zijn maandag tot zaterdag van 07:30 tot 16:00 en op zondag van 06:00 tot 15:00. Enkel kunnen deze tijden nogal eens verschillen, daarom is het verstandig om dit van te voren goed te controleren, vooral als je zo vroeg mogelijk op pad wil!

Kies voor de juiste uitrusting

De tocht naar boven zijn niet alleen wandelroutes, maar er zal soms ook echt geklauterd moeten worden. Voornamelijk op het einde is er weinig sprake meer van wandelen. Om ook dit stuk te kunnen doen zijn wel goede schoeisel vereist. Ga je op slippers, dan kom je toch van een koude kermis thuis, of niet op de top van de Christoffelberg;) Wat naast de schoenen ook erg belangrijk is, is om genoeg water mee te nemen. Ga hier niet te zuinig mee om en neem gerust een paar liter per persoon mee de berg op, hier ga je geen spijt van krijgen! Ook een lekkere sultana of iets anders om te eten kan geen kwaad.

Tips ter voorbereiding!

Hopelijk lees je deze tips nog vooraf en niet nadat de berg beklommen is en deze tips niet heb toegepast. Veelal zijn de tips hierboven al gelezen, maar kort samengevat komt het neer op:

  • Vertrek op tijd
  • Controleer de openingstijden van het park!
  • Trek goede schoenen aan om mee te kunnen klimmen
  • Vergeet zeker niet genoeg water mee te nemen (2 liter per persoon)
  • Neem wat eten mee voor de extra energie
  • Een camera voor een mooi kiekje van de route en de top!